satır arası

Yazın gelmesiyle birlikte sıcak günlerde tüketimi artan favori tatlı dondurmayı evinizde de sağlıklı bir şekilde kolaylıkla yapıp tüketebilirsiniz. İşte; hem lezzetli, hem de sağlığımıza katkı sağlayan besinlerden oluşan ev yapımı dondurma tarifi:

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt veya süzme yoğurt
  • 1 adet büyük muz
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş badem (ceviz de olabilir.)

Hazırlanışı

  • Büyük boy muzu kabuğundan ayırdıktan sonra dilimleyiniz. Sonrasında bir mutfak robotunun içerisine muzları ilave ediniz.
  • Ardından tercihinize göre 2 su bardağı süt veya yoğurt ekleyip iyice karışmasını sağlayınız. Daha sonra içerisine bademleri ve balı ekleyip bir çok kısa bir süre daha karıştırınız.
  • Karışımı dilerseniz sevdiğiniz dondurma kaplarına, dilerseniz büyük bir kabın içerisine ilave ediniz.
  • Daha sonra buzlukta dondurun.
  • Donduktan sonra yenmeye de hazır!

En Çok Okunan Sağlık Rehberi Yazılarımız

Sosyal Medya Hesaplarımız:
Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn

Uzm. Dyt.
Betül Yurdakul
Beslenme ve Diyet
İstinye Üniversitesi Hastanesi İSÜ Liv Hospital Bahçeşehir
8724

Bu içeriğin geliştirilmesinde Medical Park Yayın Kurulu katkı sağlamıştır.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.