Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ferzat Zonüzi ve ekibinin yaptığı zorlu ameliyatla hayata tutundu.

VM Medical Park Kocaeli
4389

GÖĞSÜNDEN 5 KİLODAN BÜYÜK DEV KİTLE ÇIKARILDI

İki yıl önce gittiği hastanede akciğerinde bir kitle görülen ancak biyopsisi temiz çıkınca taburcu edilen Necati Demirci, göğsünden şikâyetler yaşayınca bu kez VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerinde göğüs kafesinde normalin 5 katı büyüklüğünde hem kalbine hem de akciğerine baskı yapan bir kitle çıkan hasta, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ferzat Zonüzi ve ekibinin yaptığı zorlu ameliyatla hayata tutundu.

Kocaeli’de yaşayan 67 yaşındaki Necati Demirci, 2 yıl önce ağrıları nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda akciğerinde 1.5 cm çapında bir kitle görülen Demirci, ancak patolojisinde kanser saptanmadığı için düzenli takip edilmesi gerektiği bildirilerek taburcu edildi. Hasta araya giren Covid-19 ve karantina süreci nedeniyle muayenelerini aksattı. İki yıl sonra göğüs kafesinde baskı, nefes darlığı, yürüyememe ve yatamama şikâyeti yaşamaya başlayan hasta, yaşam kalitesi oldukça düşünce ileri tetkikler için VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Ferzat Zonüzi’ye başvurdu.

KİTLE AKCİĞER VE KALBİNE BASKI YAPIYORDU

Hastaya yapılan tetkikler sonucunda göğüs kafesi içinde (akciğerin dışında) tıp dilinde “lipom” olarak adlandırılan iyi huylu yağ doku tümörü saptandı. Demirci’ye yapılan tomografide göğsünde tespit ettikleri bu tümörün 25 santim çapında ve yaklaşık 6 kilo ağırlığında (5750 gram) olduğunu belirten Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Ferzat Zonüzi, “Bu dev tümör (kitle) hastamızın akciğeri, kalbi ve diyaframına baskı yapıyordu. Zaten nefes alamaması ve yürüyememesine de bu kitle sebep olmuştu. Kitle kötü huylu olmasa bile, hastanın hayat kalitesini ciddi şekilde tehdit ettiği için acil olarak alınması gerekiyordu. Ekibimizle gerçekleştirdiğimiz riskli operasyon sonucunda kitleyi başarıyla aldık” şeklinde konuştu.

 “MESLEK HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK GÖĞÜS TÜMÖRÜ”

30 yıllık meslek hayatında gördüğü en büyük göğüs kafesi tümörüne tanık olduğunu belirten Op. Dr. Ferzat Zonüzi, birçok meslektaşını da şaşırtan normalin 5 katı büyüklüğünde dev bir tümöre tıpta oldukça ender rastlandığını dile getirdi.

AMELİYAT 4 SAAT SÜRDÜ

Hastası Necati Demirci’nin sol göğüs kafesindeki kitlenin akciğerine ve kalbine baskı yaptığını ifade eden Op. Dr. Zonüzi, “Necati Bey hastanemize başvurduğunda yaşam kalitesi oldukça düşmüştü, yemek bile yiyemez hale gelmişti. 4 saat süren ameliyat ile sol göğüs kafesindeki 5750 gram ağırlığındaki kitleyi temizledik. Yaptığımız testler sırasında hastamızın ayrıca akciğerinde ikinci bir kitlenin de olduğunu, bunun aslında kötü huylu (kanser) olduğunu gördük. Bu tümöre yönelik de müdahalede bulunarak hastamızın akciğer ve lenf bezlerini temizledik. Sonuçta hastamız hem göğüs kafesindeki kitleden hem de akciğerindeki tümörden aynı ameliyatla kurtulmuş oldu. Şu anki son kontrollerimizde akciğerinde kanserden bir iz görmedik. İlk pataloji sonuçlarına göre hastalığının 1. evre olduğunu ve yendiğini söyleyebiliriz. Ancak yine de kendisi sürekli olarak takibimizde olmaya devam edecek” dedi.

“HEKİMLERİMİN HAKKI ÖDENMEZ”

Ameliyatın ardından 1 gün yoğun bakımda kalan hasta, normal servise alındıktan birkaç gün sonra taburcu oldu. Hayata yeniden dönmekten dolayı mutluluğunu dile getiren Necati Demirci, “Evdeyken son dönemde kapıya kadar bile yürüyemiyor, ayakta durmakta zorluk çekiyor ve nefes darlığı çekiyordum. Ameliyattan sonraki ikinci gün hastane koridorunda uzun yürüyüşler yapmaya başladım. Sonradan öğrendiğimde oldukça korku yaşadığım  akciğerimdeki tümörden de hocamızın operasyonu ile kurtulmuş oldum. Hekimimiz Ferzat Bey ve tüm ekibinin hakkı ödenmez” diye konuştu.