satır arası

Saç Ekimi Fiyatları 2024

Saç Ekimi Nedir?

Türkiye’de saç ekimi tedavisi, geri dönüşümsüz saç kayıplarında yapılır. Hormonal saç dökülmesi durumunda doktorlar genellikle önce bir tıbbi tedavi denemesi yapar. Kadınlarda ilaç tedavisi ile saçların tekrar çıkması sağlanabilirken, ilaçlar erkeklerde sadece dökülmenin durdurulması ve ileri saç dökülmesine karşı çözüm sunabilmektedir. Birçok hasta uzun sürelerle ya da ömür boyu ilaç kullanmak istememektedir. Türkiye’de ilaç tedavisinin mümkün olmadığı ya da sonuç alınamadığı durumlarda saç ekimi yapılması planlanır. Türkiye’de saç ekimi için reşit olan bireyler söz konusu olduğunda yaş aralığı kısıtlaması yoktur. Doktor muayenesi sonrası Türkiye’de saç ekimi prosedürleri gerçekleştirilir. Alanında uzman pek çok doktor, en hijyenik ve steril koşullar altında tam kapsamlı hastanelerde saç ekimi hizmeti vermektedir.

Türkiye'de saç ekimi hizmetleri, alanında uzman doktorlar ve ekipleri, kullanılan son teknolojiler sayesinde son derece gelişkin bir hal almıştır. Siz de yenilikçi tıp teknolojiyle donatılmış 26 hastanemiz, 2500’ün üzerinde uzman hekim kadromuz, 30 yıllık sağlık tecrübemiz ve misafir odaklı üstün hizmet anlayışımızla tanışmak ve saç ekimi hizmetinden tam teşekküllü hastane koşullarında yararlanmak isterseniz bilgi ve randevu alabilirsiniz. İstanbul saç ekimi, Ankara saç ekimi, Antalya saç ekimi, Bursa saç ekimi, Çanakkale saç ekimi, Kocaeli (İzmit) saç ekimi, Mersin saç ekimi, Ordu saç ekimi, Samsun saç ekimi, Tokat saç ekimi ve Trabzon saç ekimi için hızlı randevu oluşturabilirsiniz:

DHI ve FUE yöntemleriyle saç ekimi Medical Park

 

Saç dökülmesinin oluşması sonucu gereken bir işlem olup, erkeklerde ve kadınlarda sık görülen bir sorundur ve saçı dökülen bireylerin ruhsal sağlığını büyük ölçüde etkiler. Her sene saç kaybı nedeniyle tedavi alan hasta sayısında artış olmaktadır. Saç ekimi nedir? Saç ekimi; saç köklerinin daha yoğun bulunduğu bölgelerden, saç dökülmesi nedeniyle saçsız kalan bölgelere nakledilmesi işlemidir. Saç ekimi, işlem yapılacak bölgelerin lokal anestezi yöntemiyle uyuşturulmasından sonra uygulanan küçük cerrahi bir işlemdir.

Kişinin Kendi Saç Köklerinden Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

En yaygın uygulanan saç ekimi tedavi yöntemidir ve saç durumuna bağlı olarak saç kökleri başın arkasından tek tek (FUE yöntemi) veya bir doku şeridinin üzerinden alınır (FUT yöntemi) ve saçsız alanlara nakledilir.

Saç Mikropigmentasyonu Nedir?

Bu yöntem aslında bir saç ekimi yöntemi değildir. Bu teknikle saç kökleri ve yapıları taklit edilerek saçsız alanlara renk pigmenti enjeksiyonu yapılır. Özellikle saçkıranda olduğu gibi bölgesel saç kaybı söz konusuysa kozmetik olarak iyi sonuçlar verir. Saç ekimi sonrası ek tedavi prosedürü olarak da saç mikropigmentasyonu tedavisi yapılabilmektedir.

PRP Saç Tedavisi Nedir?

Bu yöntem, kişinin kendi kanının kellik olan bölgelere enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Öncelikle kişinin kolundan alınan kan, özel santrifüj cihazı kullanılarak bazı işlemlerden geçirilir. Bu teknikle büyüme faktörleri bakımından zengin özel bir serum elde edilir. PRP tedavisi saç dökülmesine çözüm olarak uygulanabileceği gibi saç ekimi sonrası nakledilen saç köklerinde büyüme oranını artırmak amacıyla da kullanılabilir. Saç nakli sonrası PRP tedavisi, daha iyi saç ekimi sonuçları alınmasını sağlar.

DHI ve FUE yöntemleriyle saç ekimi Medical Park

 

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç dökülmesi, günümüzde erken yaşlarda başlayan önemli bir sorundur. Yaygın olarak erkeklerde yirmili yaşlardan itibaren görülmeye başlayan saç dökülmesi problemi, bazı durumlarda kadınlarda da görülebilir. Saçların incelmesi ve ön saç çizgisinin gerilemesi şeklinde başlayan saç dökülmesi erkeklerde genetik, kadınlarda ise hormonal sebeplere ve bazı hastalıklara bağlı olarak gelişebilir. Saç dökülmesi şikayeti bulunan kişiler öncelikle bir sağlık taramasından geçerek saçlarda dökülmeye neden olan bir sağlık sorunlarının olup olmadığını öğrenmelidir.

saç ekimi fiyatları

Vitamin ve mineral eksiklikleri ve hormonal sorunlar gibi saç dökülmesine yol açabilecek sağlık sorunlarının tespit edilmesi durumunda ilk olarak bunlara ilişkin tedavi uygulanması gerekir. Gereken tedaviler uygulandıktan sonra dökülme devam ediyorsa veya saçlarda iyileştirilemeyecek düzeyde açılmalar meydana gelmiş ise saç ekimi işlemi yapılabilir. Günümüzde etik olarak 22 yaş üzerine saç ekimi yapılması ihtiyaç varsa uygun olarak değerlendirilir. Bu nedenle 22 yaşından büyük olup saç dökülmesi sorunu yaşayan tüm bireylere rahatlıkla saç ekimi yapılabilir.

Son dönemlerde saç ekiminde yaygın olarak kullanılan yöntemler, FUE ve DHI saç ekimi yöntemleridir.

Safir FUE Yöntemi ile Saç Ekimi Nedir?

Saç ekiminde yenilikçi bir uygulama tekniği olan Safir FUE yöntemi, günümüzde sıklıkla kullanılan, göğüs ve sırt kıllarının transplantasyonuna da izin veren bir tekniktir. Bu teknikte mikro motor kullanılır, bu uçlar 0.6 - 0.7 mm olduğundan ensede veya kıl köklerinin alındığı yerde herhangi bir iz kalmaz, ayrıca operasyon sonrasında hasta çok daha az ağrı hisseder. Saç ekiminden önce lokal anestezi uygulandığı için operasyon esnasında hastanın herhangi bir ağrı hissetmesi söz konusu değildir.

FUE saç ekimi yöntemi birkaç adımdan oluşur. Öncelikle saç köklerinin daha iyi tespit edilmesi ve saç ekiminin yapılacağı bölgenin daha net görülebilmesi için saçlar 1 mm uzunluğunda kalacak şekilde kesilir. Saç kökünün kullanılacağı bölge olan göğüs, sırt veya ense bölgesindeki kıllar da 1 mm boyunda olacak şekilde tıraşlanır. Daha sonra hastanın acı hissetmemesi için işlem yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturularak bölge operasyona hazırlanır.

Mikro motor uç saç kökünü ortalayacak şekilde deriye batırılır, folikül ve saçı çevreleyen doku ile birlikte saç çıkartılır. Tüm bu yapıya "greft" adı verilir. Greft, yöntemin uygulanmaya başlandığı ilk zamanlarda tek saç kökü ile sınırlı kalırken, günümüzde gelişen saç ekimi teknolojisi sayesinde 1 ila 3 arasında saç kökü tek seferde çıkartılabilir ve bu da operasyon sürelerinin giderek kısaldığı anlamına gelir. Saç kökleri çıkarıldıktan sonra herhangi bir zarara uğramaması için özel bir solüsyon içerisinde ekim işlemine kadar bekletilir.

Ekilecek bölgenin genişliğine ve donör alanın yeterliliğine göre FUE tekniğinde bir seansta yaklaşık 1000-2800 greft yani 2500-7500 arası saç teli nakledilebilir. Nakil işlemi yapılırken saçın çıkış yönü ve hastanın saç yapısı da dikkate alınır ve saçın ekimden sonra eski doğal halini alması amaçlanır. Nakil tamamlandıktan sonra operasyon yapılan bölgeye pansuman yapılarak hasta taburcu edilir. Farklı bölgelerden alınarak istenilen bölgeye nakledilen bu kıllar zaman içerisinde nakledildikleri bölgeye ait kıl özelliklerine uyum sağlar ve aynı görüntüye sahip olarak yaşamını sürdürür.

DHI ve FUE yöntemleriyle saç ekimi Medical Park

Saç ekiminden sonra yeni ekilen saçlar yaklaşık bir ayın sonunda dökülmeye başlar. Bu sürecin devamında ikinci ila üçüncü aylar arasında yeni saçlar uzayarak gözle görülür bir şekilde eski saçsız bölgeleri doldurur. Altıncı ayın sonlarına doğru ekim yapılan bölge, eski saçlı görünümüne kavuşmaya başlar. Saçların adaptasyonunu ve gelişimini tam olarak tamamlamasının ardından, fiziksel özelliklerine göre bir veya iki sene arasında en doğal görünümünü kazanır. Saçlar kişinin kendi DNA'sını taşıdığı için aynı renkte ve karakterde çıkar. FUE yöntemi ile alınan saç köklerinin dökülme özelliği olmadığı için bir daha saç dökülmesi olması söz konusu değildir.

Medical Park Saç Ekimi Fiyatları 2024

Saç ekimi, uzman ellerde, güvenilir merkezlerde uygulandığı sürece başarılı sonuçların elde edildiği bir tedavi yöntemidir. Ağrı, acı gibi yan etkiler yaşamadan sağlıklı ve doğal saçlara kavuşmak artık mümkün. Siz de DHI saç ekimi ve FUE saç ekimi tedavilerine başvurmayı düşünüyorsanız, Türkiye’de 27 hastanesi ile güven veren bir sağlık kuruluşu olan Medical Park’ta saç ekimi kliniğinin yer aldığını bilmelisiniz. Hastanelerimizde FUE Saç Ekimi ve DHI Saç Ekimi (Tıraşsız) başarıyla uygulanmaktadır. İşlemden işleme göre değişen saç ekimi fiyatları konusunda doğru bilgiyi analizden sonra öğrenebilirsiniz. Siz de saç ekimi yaptırmak istiyorsanız saç ekim kliniklerimize başvurarak işleme uygunluğunuz açısından muayeneden geçtikten sonra operasyon için gün alabilirsiniz.

DHI ve FUE yöntemleriyle saç ekimi Medical Park

DHI Yöntemi ile Saç Ekimi Nedir?

Son dönemde kullanımı yaygınlaşan bir diğer saç ekim tekniği ise DHI saç ekimidir. Tıraşsız saç ekimi olarak da adlandırılan DHI ile saç ekimi, adından da anlaşılacağı üzere saçların tıraş edilmesini gerektirmez. DHI saç ekimi yönteminin amacı, var olan saçlara zarar vermeden saçların seyrek olduğu bölgelerdeki açılmalara odaklanılarak daha sık ve daha doğal bir saç ekimi işleminin yapılabilmesidir. DHI saç ekimi yönteminde saçların doğal bir görünüme kavuşturulmasının yanı sıra hastanın günlük yaşamına bir an önce dönmesi de amaçlanır.

Saç Ekimi işlemine başlanmadan önce yüksek çözünürlüklü kamera ile saç ekimi yapılacak bölge ve donör bölge, bilgisayar ortamında analiz edilir. Analizin amacı saç tipi, dökülme yoğunluğu, ekim yapılacak alanın yoğunluğu ve alınabilecek kök miktarının tespit edilmesidir. Analiz sonucunda saçlar bir miktar kesilir ve ekim yapılacak bölgenin tasarımı yapılır. Daha sonra hastanın acı hissetmemesi açısından donör bölgeye lokal anestezi yapılır ve ense bölgesinin uyuşması sağlanır. Daha sonra mikro uçlar ile saç kökleri alınır ve saç köklerinin hem sağlığını artıracak hem de zarar görmesini engelleyecek bir solüsyon içerisinde bekletilir. Donör bölgeden kök alım işlemi bittikten sonra ekimin yapılacağı alana lokal anestezi uygulanır.

Anestezi işleminin tamamlanmasının ardından mikro uçlara yerleştirilen greftler, saçın çıkış yönüne ve doğal yapısına uygun olarak tasarımı yapılan bölgenin en önünden seyrek bölgelere doğru ekilmeye başlanır. DHI yöntemindeki amaç, mevcut saçları koruyarak yeni saçlar ekmektir ve işlem süreci mevcut saçlara herhangi bir zarar verilmeden tamamlanır. Bu yöntemde herhangi bir kanal açma durumu söz konusu olmadığından kabuklanma süresi oldukça kısadır ve buna paralel olarak iyileşme de daha hızlı gerçekleşir.

Az miktarda oluşan kabuklanma bir hafta içerisinde tamamen dökülür. İki ila üç hafta arasında ekilen saçların dökülmesi gerçekleşir. Üçüncü ay ile birlikte ekilen saçlar yavaşça uzamaya başlar ve altıncı ay ile birlikte saçların büyük bir kısmı çıkmış hale gelir. Bir yılın tamamlanmasından itibaren ise saç eski doğal görünümünü kazanmaya başlar ve ekim yapılan köklerin bir daha dökülmesi gerçekleşmez.

DHI ve FUE yöntemleriyle saç ekimi Medical Park

Yukarıda belirtilen tekniklerden hangisinin kullanılması gerektiği, hastanın ihtiyacı ve talebi doğrultusunda hekim tarafından yapılacak muayenenin ardından kararlaştırılır. Tüm işlemler lokal anestezi altında yapıldığından ağrı veya acı hissi yaşanmaz, bu nedenle hastaların bu gibi endişelere kapılmasına gerek yoktur. Ekim yapılacak alanın genişliğine göre değişmekle birlikte genellikle tüm aşamaları ile saç ekimi operasyonu ortalama altı-yedi saat kadar sürer.

Saç ekimi sonrasında hekiminiz sizi dikkat etmeniz gerekenler konusunda bilgilendirir ve saçı yıkamaya başladıktan sonra kullanacağınız özel bir şampuan önerir. Saç ekiminden sonra oluşan kabuklanma, kaşıntı, kızarıklık, dökülme gibi durumlar normaldir ve iyileşme sürecinin bir parçası olarak değerlendirilebilir. İyileşme süreci kişiden kişiye değişir, fakat işlemin ardından bir-iki hafta içerisinde kızarıklık, kabuklanma, kaşıntı gibi belirtiler tamamen ortadan kalkar. İyileşme sürecinin bitmesiyle birlikte ekilen saçlar hemen uzamaya başlar. Fakat istenilen doğal görünümün elde edilmesi altı ay ile bir yıl arasında bir süreç gerektirir. Bu süreç kişiden kişiye değişir.

Saç dökülmesi ve kellik, ileri yaştaki kişiler kadar gençlerin de başlıca sağlık problemleri arasında yer alır. Kadınlarda saç dökülmesi problemi de erkeklerde olduğu gibi yirmili yaşlardan itibaren başlayabilir. Sebepleri arasında genetik, hormonal bozukluklar, vitamin, mineral eksiklikleri, iş ve çevresel koşullar yer alır. Çeşitli tıbbi tedavilerle saç dökülmesi problemine çözüm bulamayan kişiler, çağımızın en popüler uygulamalarından biri olan saç ekimi yöntemine başvurabilir. Alanında deneyimli ve uzman hekimlerin görev yaptığı Medical Park Hastanelerinde tam teşekküllü saç ekimi kliniğinde saç ekimi tedavisini gerçekleştirmek mümkündür.

DHI ve FUE yöntemleriyle saç ekimi Medical Park

Saç Ekimi Sonrası Yıkama Nasıl Olmalı?

Saç ekimi sonrası ilk hafta çok önemlidir. Saç ekiminden sonraki gün bandaj çıkarılır. Sıcak sudan ve güneşten uzak durulmalıdır. Üçüncü günden sonra doktorun önerdiği bir şampuanla saç yıkamaya başlanabilir. Çay, kahve minimum seviyede tüketilmeli, sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Fiziksel aktiviteler ve stresten kaçınılmalıdır. İkinci haftadan sonra saç derisindeki yaralar iyileşmeye başlar ve kabuklar dökülür. Ölü derinin atılmasına destek olmak için saç derisine masaj yapılarak yıkanmaya özen gösterilmelidir. Bu dönemde az miktarda saç dökülmesi “şok dökülme” denilen normal bir süreçtir. Bu normal süreç, iki aydan dört aya kadar uzayabilir. Sonrasında düzenli saç gelişimi görülür.

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saçlar Ne Zaman Uzar?

Saç ekimi operasyonu psikolojik açıdan da oldukça hassas süreçler doğurabilir. Hastalar, saç ekiminden sonra ekilen saçların hızlıca çıkmasını ve uzamasını ister. Ancak saç ekimi doğal bir süreç olduğu için biraz sabır gerektirir. İşlem yapıldıktan sonra zaman zaman saçlarda dökülme ve uzama görülmesi normal bir durumdur. Operasyondan sonraki iki üç ay içerisinde saçlar çıkmaya başlar. Çıkan saçlar değişik miktarlarda uzayabilir. Eşit olmayan saçlar kötü bir görüntü yaratıyorsa doktorun da onayı ile kesilebilir. Ancak kesme işlemi sınırlı bir miktarda yapılmalı, kazınma işlemi yapılmamalıdır. Çıkan saçların bakımına özen gösterilmeli, doktor tarafından önerilen şampuanlarla masaj yapılarak yıkanmalıdır.

Saç Ekiminden Sonra Ekilen Saç Dökülür Mü?

Saç ekimi sonrasında onuncu günden itibaren saçların az miktarda dökülmesi beklenen bir durumdur. Belli zaman aralıklarında saç dökülmesi ve saçların çıkması yaşanır. Aslında bu dökülen saçlar, önceden kalan veya sağlıksız saçlardır. Bu güçsüz olan saçlar dökülerek daha sağlıklı saçların çıkmasına ve çoğalmasına ortam hazırlar. Saç ekiminden sonra saç dökülmesi yaşayan kişiler, bu durumun normal olduğunu bilmeli ve panik yapmamalıdır. Yapılan cerrahi müdahale sonucu ekilen saçlar ve saç derisinin belli bir adaptasyon sürecine maruz kaldığı ve saç dökülmesinin beklenen bir sonuç olduğu bilinmelidir. Doktor kontrolü randevularını aksatmamak, saç dökülmesinin kontrol edilmesi ve saç bakımının yapılması açısından önem taşımaktadır.

Saç Ekiminden Sonra 1 Ay Nasıl Geçer?

Saç ekiminden sonra 1 ay içerisinde saç ve saç köklerinde şok dökülmeler meydana gelir. Buna şok dökülme denmesinin sebebi, saç dökülmesinin bir anda gerçekleşmesidir. Saç dökülmelerinin ardında daha sağlıklı ve güçlü saçlar çıkmaya başlar. Operasyondan sonra bir ay boyunca ağır kaldırmaktan, yüzmeden, spordan olabildiğince uzak durmak gerekir. Saç ekilen bölgelere karşı hassas davranılmalı, dışarıdan gelebilecek darbelerden korunmalıdır. Yatış pozisyonuna dikkat edilerek mümkün olduğunca yastığa temas edilmemelidir.

DHI ve FUE yöntemleriyle saç ekimi Medical Park

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç ekimi yaptıran hastaların, işlemden sonra saç köklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için saç bakımına özen göstermeleri gerekir. Tedavi sonrası dikkat edilmesi gerekenler ve kaçınılması gerekenler şunlardır:

  • Ter, yeni ekilen saç köklerine zarar verebilir. Bu nedenle ilk günler terlemeye neden olacak ağır fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.
  • İlk günler sigara, alkol, kahve tüketiminden kaçınılmalıdır.Saç ekimi yapılan bölgelerin yastığa değmemesine özen gösterilmelidir.
  • Sıcak sudan ve güneşten kaçınılmalıdır. İlk iki hafta denize ve havuza girilmemelidir.
  • Elle ekim yapılan bölgeye dokunmamak ve saç derisini kaşınmamak gerekir.
  • Stresten uzak durulmalıdır.
  • Uygulama sonrası iki gün saçlar suya değdirilmemelidir.
  • Fazla tuz tüketiminden kaçınılmalıdır.
  • Kabukların kendiliğinden dökülmesi beklenmeli, gerekiyorsa kafa derisine nazikçe masaj yapılmalıdır.
  • Şişlik oluşumunu en aza indirmek için sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir.
  • Yara iyileşmesini desteklemek amacıyla hekimin önerdiği vitamin ve minerallerden destek alınabilir.
  • Doktor, hastanın sağlık durumuna göre çeşitli ilaçlar ve solüsyonlar reçete eder. Bunlar doktorun anlattığı şekilde, düzenli olarak kullanılmalıdır.
  • Belli bir süre saç dökülmesinin normal olduğu bilinmeli ve bu konuda panik yapılmamalıdır.
  • Ekilen bölge yağmurdan korunmalıdır.
  • Kolay giyilebilen, rahat kıyafetler seçilmelidir.
  • Belli bir süre sonra saç kesimi yapılabilir ancak saçlar kazıtmak doğru değildir.
  • Baş bandı ve başa hafifçe oturan bir şapkadan faydalanmak olumsuz dış etkileri uzak tutacağı için önerilir.

Saç Ekimi Kimlere Yapılabilir? 

Saç ekimi, en sık olarak uzmanlar tarafından androgenetik alopesi adı verilen hormonal nedenlerden kaynaklanan saç dökülmesi durumunda uygulanır. Burada, dihidrotestosteron adı verilen hormon kritik rol oynar. Dökülmenin yoğun olduğu bireylerde ilgili bölgelerde bu hormona aşırı bir duyarlılık söz konusudur. Erkeklerde saçların büyük kısmı dökülse bile ensede bulunan saç kökleri, dihidrotestosterona duyarlı olmadığından buralardaki saçlar dökülmemektedir. Saç nakli de genellikle enseden alınan köklerin saçsız alanlara nakledilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Bu sayede saç ekimi sonrası ekim yapılan saçlar hormonal etkilere duyarsızdır ve bunlarda hormonal nedenlerle dökülme olmaz.

Saç ekimi sırasında nadiren yaralanma, yanma veya ameliyat nedeniyle saç kayıpları yaşanabilmektedir. Bazı cilt hastalıkları da kalıcı saç dökülmesinden sorumlu olabilir. Bunlar arasında "dairesel saç dökülmesi" nedeni olan ve halk arasında saçkıran olarak bilinen alopesi areata en sık karşılaşılan durumlardandır. Kalıcı saç dökülmesinin nedenleri arasında uzun süreli hipotiroidi, tedavi edilmeyen saç mantarları, kafa derisini etkileyen sedef hastalığı gibi başka hastalıklar da bulunur.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekim işlemi, temelde saçlı derinin farklı bir bölgesinden alınan saç telinin kökleri ile birlikte saçsız bölgeye yerleştirilmesi şeklinde özetlenebilir. Bu işleme yönelik geliştirilmiş pek çok teknik bulunur ve uygulama şeklinden, donör olarak kullanılacak alana kadar pek çok faktör tercih edilen tekniğe göre değişiklik gösterir. Bazı durumlarda saç ekiminde kullanmak üzere toplanan kıl kökleri yalnızca saçlı deriden elde edilirken bazı uygulamalarda göğüs ve sırt bölgesinde bulunan kıllar tercih edilebilir. Uygulamanın başarı ile sonuçlanması için ekimi yapılacak saç köklerinin doğru şekilde toplanması ve gerekli bölgelere büyük bir hassasiyetle ekilmesi gerekir.

Uygulama öncesinde işlemin yapılacağı bölgelere lokal anestezi uygulanır ve sonrasında saç köklerini daha iyi tespit etmek için çeşitli görüntüleme yöntemleri kullanılır. Bu işlem için bazı durumlarda uygulama bölgesinin tıraşlanması gerekebilir. Günümüzde saç köklerinin çıkarılması için sıklıkla mikromotor cihazlar tercih edilir. Yaklaşık 0.7 mm incelikte uçlara sahip olan bu cihaz ile saç kökünde bulunan folikül ve kökü çevreleyen doku, bütünüyle korunarak çıkarılır. Greft olarak adlandırılan bu yapı, işlem boyunca uygun koşullarda bekletilir ve toplama işlemi bittikten sonra her bir greft, saç ekimi yapılacak bölgeye özenle yerleştirilir. Bazı uygulamalarda saç kökünü yerleştirmek için saç ekiminin yapılacağı alanda öncelikle kanal açma işleminin uygulanması gerekir. Kanal açma işlemi, uygulama yapılan bölgede minimal doku hasarına yol açar ve bu nedenle işlemden sonra pansuman ve özel bakım ihtiyacı doğabilir. Saç ekim yöntemleri arasında en yenilerden biri olan DHI saç ekimi, dokuda kanal açma gibi girişimlere gerek duyulmadan son derece hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilir. Diğer yöntemlere kıyasla pek çok avantajı bulunan DHI yöntemi günümüzde en sık uygulanan yöntemlerden biridir.

S DHI Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

S DHI saç ekimi  "Sapphire Direct Hair Implantation"ın kısaltmasıdır. Bu yöntem, saç ekimi operasyonlarında kullanılan modern bir tekniktir. Geleneksel FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) yöntemiyle benzerlik gösterir, ancak bazı farklılıkları vardır.

S DHI saç ekimi yönteminde, saç kökleri tek tek çıkarılır ve sonra özel bir cihaz yardımıyla doğrudan alıcı bölgeye ekilir. Bu işlem sırasında özel bir aplikatör kullanılır. Bu aplikatör, saç köklerini doğrudan ekim yapılacak alana yerleştirirken, önceki tekniklerde olduğu gibi kanallar açma işlemine gerek kalmaz. Bu yöntem daha hızlı iyileşme süreci, daha az iz ve daha doğal sonuçlar sağlar.

Ancak her saç ekimi yönteminde olduğu gibi,S DHI saç ekiminde de kişinin; saç durumu, saç yapısı ve kişisel tercihleri göz önünde bulundurularak bir uzman tarafından değerlendirilmelidir.

Saç Ekimi Sonrasında Doğal Görünüme Ne Zaman Ulaşılır?

Saç ekimi sonra üçüncü haftada şişlik ve saç çizgisi etrafındaki kızarıklıklar büyük oranda kaybolur. Bu dönemde uzman kontrolünde egzersize başlanabilir. Ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır. İkinci aydan sonra saç dökülmeleri azalır ve yeni saçlar çıkmaya başlar. Saç ekimi sonrası saçların büyüme hızı düzenli olmayabilir. Enfeksiyon gelişme riskine karşı dikkat edilmelidir. Enfeksiyondan şüphelenilen bir durum var olursa uzman hekime danışılmalıdır. İşlemden sonraki altıncı ayda saçlar kalınlaşmaya ve uzamaya başlar. Saçlar taranmaya, tıraş olmaya, bakım yapmaya müsaittir. Yeni çıkan saçların eşit şekilde uzamaması normaldir. Eşit olmayan kısımlar kesilerek düzeltilebilir. Bir yıl sonra doğal görünümlü, dolgun saçlara sahip olunur. Bundan sonra saçları şekillendirmek serbesttir. Artık saçlar uzamaya ve büyümeye devam eder. Saçların özel bir bakıma, şampuana veya ilaca ihtiyacı kalmaz. Standart şampuanlar ve saç bakım ürünleri yeterli olur.

Saç Ekiminden Sonra İz Kalır mı? 

Saç ekimi sonrası süreç ve dikkat edilmesi gerekenler, bu tedaviye başvurmayı düşünen ve saç ekimi yaptıran kişiler tarafından en çok merak edilenler arasında yer alır. Uzmanlar tarafından verilen tavsiyeler ve bu tavsiyelere uymak, saç ekim sürecinin başarılı olmasında son derece önemlidir. Operasyondan sonraki süreç kısmen uzundur. Operasyon sonrası önerilere dikkat etmeli ve kişinin kendinde gözlemlediği değişikliklerin normal ve doğal bir sürecin parçaları olduğu bilinmelidir. Saç ekimi sırasında kesi uygulanmadığı için iyileşme sonrası yara izi kalmaz. 

Saç ekimi sonrasında ciddi olmayan yan etkiler ortaya çıkabilir. En çok görülen yan etkilerden biri olan şişlik, vücudun yaralanma ve hasarlara verdiği tepkidir. Şişlik, doğal bir durumdur, zararsız ve geçicidir. Şişen bölgeye soğuk uygulamak, bölgeyi yüksekte tutmak, bol bol su içmek şişliğin çabuk geçmesini sağlar ve etkisini azaltır. Saç derisinde kızarıklık, kaşınma, hafif kanamalar da diğer yan etkiler arasındadır. İki haftayı geçen ve iyileşme göstermeye yan etkiler enfeksiyon göstergesi olabilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında doktora başvurmak gerekir. Ayrıca bu süreç boyunca belirli periyotlarla yapılması planlanan doktor kontrolleri aksatılmamalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Gelişen tıbbi teknolojiler, saç dökülmesine bağlı oluşan bölgesel saçsızlık ve kellik sorunlarına kalıcı çözümleri saç ekimi ile sunmuştur. Saç ekimi sayesinde hastalar kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde, saç köklerinin daha yoğun bulunduğu bölgelerden, saçsız kalan bölgelere nakli vasıtasıyla kusursuz görünüme ulaşırlar. Peki, giderek yaygınlaşan, ağrısız ve kalıcı bir çözüm sunan saç ekimi fiyatları neye göre belirlenir? Hangi kriterler saç ekimi fiyatları belirler? Saç ekimi fiyatları neye göre değişir? Pek çok kişi bu soruların cevabını merak etmektedir.

Saç ekimi uygulamalarında pek çok nedene bağlı olarak fiyat farklılıkları oluşabilir. Saç ekimi fiyatları temel olarak hastanın saç ve saç kökü analizi, cinsiyeti, kullanılan saç ekim tekniği, işlemin yapıldığı hastane ve işlemi gerçekleştirecek uzmana bağlı olarak gelişir. Her geçen gün sağlıklı saç köklerinin azalması ihtimali de düşünerek hızla karar verilmesi ve ertelenmemesi gereken saç ekimi operasyonu için kesin bir fiyat belirleyebilmek için hastanın saç analizinin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle muayene etmeden saç ekimi fiyatı belirlemek mümkün değildir. Kadınlar ve erkeklerde saç yapısı, kök sayısı, hormonal ve genetik farklılıklar olduğundan saç ekimi fiyatları da değişiklik göstermektedir. Günümüzde yaygın olarak uygulanan follicular unit extraction (FUE) ve direct hair implantation (DHI) gibi saç ekimi yöntemleri, alanında deneyimli uzmanlar tarafından yapıldığında son derece başarılı sonuçlar verebilir.

Saç Ekimi Fiyatları

2024 DHI Saç Ekimi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Saç ekimi operasyonlarında başarı oranı ve saç ekimi fiyatları işlemi uygulayan klinisyenin deneyimi ile birlikte uygulama merkezinin donanımına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kullanılan cihazların yeterliliği, uygulamayı gerçekleştirecek olan klinisyenin deneyimi, mevcut teknik hakkında yeterli bilgi sahibi olup olmadığı gibi pek çok etken, DHI Saç Ekimi yönteminin başarısını ve DHI Saç Ekimi fiyatlarını etkilemektedir. Saç kaybını durdurmak, kalıcı saç kaybı (kellik) durumunu kesin olarak çözüme ulaştırmak, son derece doğal görünüme sahip bir saçlı deriye sahip olmak ve hızlı şekilde çözüme ulaşmak ve enfeksiyon gibi komplikasyon risklerini en aza indirmek isteyen kişilerin DHI saç ekimi yöntemi için güvenilir merkezlere başvurması, alanında uzman klinisyenlerden oluşturulmuş ekipleri seçmeye özen göstermesi gerekir. 2024 saç ekimi fiyatına etki eden pek çok parametre vardır. Detaylı bilgi almak için sayfada yer alan formu doldurabilir ya da hastanemizi arayabilirsiniz.

Saç Ekimi Fiyatları 2024

2024 Safir FUE Saç Ekimi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

FUE saç ekimi yöntemi de saç ekim uzmanları tarafından en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Saç ekimi uzmanları saç nakli için başvuran hastaların öncelikle saç analizlerini yaparlar. FUE saç ekimi fiyatı da bu analiz sonucunda oluşturulabilir. Saçın yapısı ve kalitesi, dökülmenin yoğunluğu, saçların alınacağı donör bölgedeki saç köklerinin kalitesi belirlenir. Daha sonrasında hastanın FUE saç ekimi yöntemine uygun olduğuna karar verilirse işleme başlanır. FUE saç ekimi sırasında saçlar genetik olarak dökülmenin en az olduğu bölgeden alınır. FUE saç ekimi fiyatı 2024 aralığı kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösterebilir. Saç ekim ücretleri konusunda daha doğru şekilde bilgilendirme yapılabilmesi için mutlaka tam donanımlı ve yanı sıra uzman kadroya sahip olan kliniklerde hastanın durumuna göre bir saç ekim tedavisi planlanması gerekmektedir. 

Saç ekimi fiyatları 2024 güncel durumu, saç ekimi yaptırmak isteyen bir hastanın karar verirken düşünmesi gereken tek parametre olmamalıdır. Uygulanacak tedavinin başarıya ulaşması, kesin çözüm sunması, yan etkiler oluşturmaması ve komplikasyonlara neden olmaması hayati önem taşıyan unsurlar göz ardı edilmelidir. Alınacak sonuçların başarı ve kalite seviyesi düşünüldüğünde uzman ve deneyimli ekiplerin tercih edilmesi çok daha güvenli ve çok daha ekonomik bir çözüm sağlayacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir?

Şok dökülme, saç ekimi operasyonu sonrasında yeni ekilen saç köklerinin kısa bir süre içinde dökülmesini ifade eder. Saç ekimi operasyonu sırasında ve sonrasında saç derisine travma uygulandığı için, saç kökleri dökülür. Bu durum, saçın dinlenme fazına (telogen faz) girmesi sonucu meydana gelir ve yeni saçların büyümesi için bir hazırlık sürecidir. 

Tıraşsız Saç Ekimi Nasıl Olur?

Tıraşsız saç ekimi, saçları traş etmeden gerçekleştirilen bir saç ekimi tekniklerinden biridir. Bu teknik, hastaların saçlarını tıraş etmeleri gerekmeksizin saç ekimi yapılmasına olanak tanır ve özellikle saçlarını kısa kesmek istemeyen veya işlerinden dolayı traşlı bir görünüm istemeyen kişilerin tercihidir. 

Saç Ekimi Sonrası Süreç Nasıl Olur?

Saç ekimi operasyonu sonrasında hastaların başlarında bir bandaj bulunur. Bu bandaj, transplantasyon bölgelerini korur ve ilk birkaç gün boyunca başın rahatça dinlenmesini sağlar. Operasyon sonrası ilk günlerde başın şişlik, kızarıklık ve hafif ağrı yaşanır.

Saç Ekimi Sonrası Ödem Görülür Mü?

Evet, saç ekimi operasyonu sonrasında ödem görülür. Saç ekimi işlemi sırasında ve sonrasında, saç derisine yapılan mikro-delme işlemleri ve anestezi kullanımı gibi faktörler nedeniyle bazı hastalarda geçici olarak ödem oluşur. 

Saç Ekimi Sonrası Yıkama Sıklığı Nasıl Olmalı?

Saç ekimi operasyonundan sonra birkaç gün beklenerek ilk yıkama yapılır. Bu süre, cerrahınızın önerisine ve kullanılan tekniklere bağlı olarak değişir. Bazı cerrahlar operasyondan bir gün sonra yıkama yapılmasını önerirken, diğerleri operasyondan 2-3 gün sonra yıkama yapılmasını önerir. 

Saç Ekimi Sonrası Hangi Şampuan Kullanılmalı?

Saç ekimi sonrasında, saç derisini ve ekilen saç köklerini hassas bir şekilde temizlemek için hafif ve pH dengeli şampuanlar tercih edilmelidir. Bu şampuanlar, saç derisini tahriş etmeden ve doğal nem dengesini koruyarak temizler.

Saç Ekimi Sonrası Cinsel İlişkiye Girilir Mi?

Saç ekimi sonrasında cinsel ilişkiye girilip girilmemesi konusunda genel bir kural yoktur ve bu durum kişinin kendisine, cerrahının önerilerine ve saç ekimi sonrası iyileşme sürecine bağlıdır. Ancak, genel olarak saç ekimi sonrası dönemde belirli bir süre cinsel aktiviteden kaçınmak önerilir. 

Saç Ekimi Sonrası Saç 3 Ayda Ne Kadar Çıkar?

Saç ekimi sonrasında ekilen saçların büyümesi ve çıkması süreci kişiden kişiye değişiklik gösterir ve bu durum birçok faktöre bağlıdır. Ancak genel olarak, saç ekimi sonrasında ekilen saçların ilk belirgin büyümesi 3 ila 6 ay arasında görülür. Bu süreç; saç köklerinin alınması, nakledilmesi ve saç derisinin iyileşmesi gibi faktörlere bağlı olarak da değişir.

Saç Ekimi Sonrası Saç 6 Ayda Ne Kadar Çıkar?

6 ay sonunda saç kökleri belirginleşmeye ve uzamaya başlar. Ancak bu durum bireysel faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.

Saç Ekimi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

Beslenme, saçların sağlıklı bir şekilde uzaması için önemli bir faktördür. Bu dönemde, protein ve vitamin içeren besinlere ağırlık verilmesi, şekerli ve işlenmiş gıdalardan kaçınılması çok önemlidir.

Saç Ekimi Sonrası Spor Nasıl Olmalı?

İyileşme sürecini olumsuz yönde etkilememek için saç ekim sonrasında spor yapımına dikkat edilmeli. Özellikle ilk birkaç hafta yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınılmalı, hafif ve zamanla artan bir tempoyla spor yapılmalıdır. Aşırı terleme saç ekim bölgesindeki greftlere zarar verebilir. Aşırı sıcak su olmadığı sürece spor yaptıktan sonra duş almak önemlidir.

Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Olur Mu?

Saç ekiminden sonra kaşıntı olması iyileşme sürecinin bir parçasıdır ve normaldir.

Saç Ekimi Sonrası Sigara İçilebilir Mi?

Sigara içmek, kan damarlarını daraltarak dolaşımı azaltabileceği için, saç ekimi sonrası sigara içmek saç ekimi sürecini olumsuz yönde etkileyebilir.

Saç Ekimi Sonrası Şapka Takılabilir Mi?

Saç ekimi bölgesine baskı yapmaktan kaçınılmalı, şapkanın temiz ve yumuşak kumaşlı olmalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Güneşe Çıkılır Mı?

Saç ekimi sonrasında güneşe çıkarken dikkatli olmak önemlidir. Saç ekimi bölgesi, işlem sonrasında hassas hale gelir ve güneş ışınları cildi olumsuz etkileyebilir.

Saç Ekimi Sonrası Nasıl Yatılır?

Saç ekim sonrasında sırt üstü yatmak en ideal uyku pozisyonlarından biridir. Bu şekilde saç köklerine daha az baskı yaparak zarar verme riskini azaltabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Vitamin Hapı Kullanılır Mı?

Bu durumda önce doktorunuza danışmak en doğrusu olacaktır. Doktorunuzun onayı doğrultusunda saç sağlığınızı destekleyen vitaminler kullanmak iyileşme sürecini hızlandırır.

Saç Ekimi Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Saç ekimi sonrasında ekilen saç köklerinin zarar görmemesi için;

  • İlk birkaç gün kafa derisini terletecek aktivitelerden kaçınmak gerekir. Çünkü ter nakledilen saç köklerine zarar verebilir.
  • Yine ilk günlerde uyurken ekim yapılan bölgelerin yastığa sürtünmesini engelleyecek pozisyonda yatılmalıdır.
  • İlk iki gün saçlar kesinlikle yıkanmamalıdır.
  • Üçüncü günden sonra saç bakımı ve yıkanma işlemi doktorunuzun önerisi doğrultusunda uygun pH’ya sahip şampuanlarla yapılmalıdır.

 

Siz de DHI saç ekimi ve Safir FUE Saç Ekimi uygulamaları ile yeni ve sağlıklı bir görünüm kazanmak ve olası komplikasyon risklerini en aza indirmek için deneyimli bir saç ekim merkezlerini tercih edebilirsiniz. Medical Park 'ta DHI saç ekimi ve Safir FUE saç ekimi hakkında detaylı bilgi almak için formu doldurabilirsiniz.

En Çok Okunan Sağlık Rehberi Yazılarımız

Sosyal Medya Hesaplarımız:
Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn

Uzm. Dr.
Özgür Demir
Dermatoloji (Cildiye)
Medical Park Medical Park Pendik
196251

Bu içeriğin geliştirilmesinde Medical Park Yayın Kurulu katkı sağlamıştır.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.