444 44 84

Sağlık Rehberi

Fıtık Nedir?

Beyin ve Sinir Cerrahisi
253

Fıtık toplumun yüzde 2-4'ünde görülen bir hastalıktır. İş ve güçten kayıp, yaşam kalitesinin düşmesi, bazen de hayati tehlikeyle seyreder

Devamını Oku

Farenjit'te uyulması gereken noktalar

Kulak Burun Boğaz
126

Sigara ve alkol kullanmamak. Tozlu, dumanlı, isli, kokulu ortamlarda bulunmamak. Aşırı sıcak ve soğuk gıda almamak.Acılı-ekşili-baharatlı yiyeceklerden yememek.

Devamını Oku

Evde Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
391

İlk haftalarda emzirme düzensizdir ve bebek her istediğinde emzirilmelidir. Her iki göğsü de eşit sürelerde emzirtmek idealdir

Devamını Oku

Endometriozis ve Çikolata Kistleri Nedir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum
188

Rahim boşluğunu döşeyen doku tabakasına endometrium dokusu (döl yatağı) adı verilmektedir. Endometrium dokusu, rahim iç duvarlarını ince bir tabaka halinde kaplar.

Devamını Oku

Endobronşial Ultrasonografi Nedir?

Göğüs Cerrahisi
139

Bronkoskopi uzun yıllardır alt solunum yolları ve akciğer hastalıklarının tanısında kullanılmakta olan bir yöntemdir.

Devamını Oku

EMG Nedir?

Radyoloji
162

Çevrenin farkında oluşumuz ve yine çevreye uyum sağlamak için ortaya çıkan tepkilerimiz biyoelektriksel süreçlerle olabilmektedir.

Devamını Oku

El Yaralanmaları

El Cerrahisi
206

Ellerimiz iş ve günlük hayatımızdaki ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemiz ve kimseye muhtaç olmadan hayatı idame ettirmek ve ekonomik açıdan özgür olabilmemiz açısından vazgeçilmez organların başında gelmektedir.

Devamını Oku

Hiperhidrozis Nedir?

Dermatoloji
316

Terleme (hidrozis); vücudun bulunduğu ortamla arasındaki ısı değişimini sağlayan fizyolojik bir mekanizmadır.

Devamını Oku

EEG Nedir?

Radyoloji
158

Beynin elektriksel faaliyetlerinin kayıtlanması işlemi olup, uluslararası kabul edilen haritalandırma işlemine uyarak belirli standartlarda, digital ortamda ya da kağıt üzerine yazdırma ile yapılır.

Devamını Oku

Dondurmanın Besin İçeriği Nedir?

Beslenme ve Diyet
176

Dondurma süt, şeker, glikoz şurubu, salep, süt yağı, vanilya, meyve püresi, çeşitli kuru yemişler, çikolata veya kakaodan yapılan, besleyici değeri yüksek olan bir tatlıdır.

Devamını Oku

Tıbbi Bölümler